Kineziológia

Érezted már úgy, hogy amit eddig működőképesnek hittél az életedben, az most hirtelen feszíteni kezdett? Amire eddig azt hitted, hogy fejlődésed kulcsa, az már nem komfortos többé? Úgy érzed, elvesztetted a stabil középpontodat, a biztonságérzetedet, és ennek akár már testi tünetei is vannak?

Több mint valószínű, hogy életednek egy olyan szakaszába léptél, amikor érdemes felülvizsgálnod, mik azok a berögzült sémák, hitrendszerek, melyek mentén eddig élted az életed. Ezek ugyanis a fejlődésed motorjai voltak egy pontig, de eljött az idő, hogy mintáid mélyére nézz, tudatosítsd és elengedd, átformáld őket. 

Érdemes elgondolkodni, hogy bizonyos helyzetekben milyen hatások eredményeképpen döntünk egy adott viselkedési forma mellett, mennyire a sajátunk az az életvitel, amit folytatunk, vagy mennyire támaszkodunk a hozott mintáinkra, negatív hitrendszereinkre, melynek következtében előbb-utóbb olyan élethelyzetben találjuk magunkat, amivel a lelkünk mélyén nem tudunk azonosulni. Lehet, hogy ezt már csak akkor ismerjük fel, amikor valamilyen fizikai tünet (pajzsmirigy problémák, nőgyógyászati problémák, migrén, bőrtünetek, emésztési zavarok...) formájában üzen a lelkünk. Ha az automatikus működésünket lecsendesítve megpróbálunk a belső hangunkra, érzéseinkre odafigyelni, könnyebben kapcsolatba kerülhetünk valódi önmagunkkal.

A kineziológia segítségedre lehet ezekben az egységvesztett állapotokban, hogy ráláss a döntéseid hátterében működő hitrendszereidre, valamint azok gyökerére. Ezek tudatosítása révén képes lehetsz más szemszögből látni az egyes élethelyzeteket, kapcsolatokat, kríziseket, és kialakítani egy új választást, ahogy ezentúl viszonyulni fogsz egy adott kihíváshoz. Feltárhatod olyan erőforrásaidat is, melyeket egy korábbi rossz élmény hatására blokkoltál magadban, így régóta nem vagy tudatában adott képességednek. Különböző kreatív stresszoldó technikákkal felszínre hozható ezeknek az elakadásoknak a története, melyhez kötődő negatív érzelmek tudatosítása és semlegesítése révén energetikai blokkok oldódhatnak, beindítva így a szervezet öngyógyító mechanizmusát is. 

A folyamat során erősödik belső biztonságérzetünk, mely lelki állóképességünk növekedéséhez vezet.