Mi a One Brain kineziológia?

2021.04.15

One Brain kineziológia

Érezted már úgy, hogy amit eddig működőképesnek hittél az életedben, az most hirtelen feszíteni kezdett? Amire eddig azt hitted, hogy fejlődésed kulcsa, az már nem komfortos többé? Úgy érzed, elvesztetted a stabil középpontodat, a biztonságérzetedet, és ennek akár már testi tünetei is vannak?

Több mint valószínű, hogy életednek egy olyan szakaszába léptél, amikor felül kell vizsgálnod, mik azok a berögzült sémák, hitrendszerek, melyek mentén eddig élted az életed. Ezek ugyanis a fejlődésed motorjai voltak egy pontig, de eljött az idő, hogy mintáid mélyére nézz, tudatosítsd és átformáld őket. Érdemes elgondolkodni, hogy bizonyos helyzetekben milyen hatások eredményeképpen döntünk egy adott viselkedési forma mellett, mennyire a sajátunk az az életvitel, amit folytatunk, vagy mennyire támaszkodunk a hozott mintáinkra, negatív hitrendszereinkre, melyek eredményeképpen előbb-utóbb olyan élethelyzetben találjuk magunkat, amivel a lelkünk mélyén nem tudunk azonosulni. Lehet, hogy ezt már csak akkor ismerjük fel, amikor valamilyen fizikai tünet (pajzsmirigy problémák, nőgyógyászati problémák, migrén, bőrtünetek, emésztési zavarok...) formájában üzen a lelkünk, hogy nézzünk a probléma mélyére. Ha az automatikus működésünket lecsendesítve megpróbálunk a belső hangunkra, érzéseinkre odafigyelni, könnyebben kapcsolatba kerülhetünk valódi önmagunkkal, és elkezdhetjük felépíteni azt az életet, ami valójában a miénk, amiért lelkesedhetünk, amelyben kiteljesedhetünk.

A One Brain kineziológia eszköztára lehetőséget kínál ezekben az egységvesztett állapotokban, hogy ráláss a döntéseid hátterében működő hitrendszereidre, valamint azok gyökerére. Ezek tudatosítása révén képes lehetsz más szemszögből látni az egyes élethelyzeteket, kapcsolatokat, kríziseket, és kialakítani egy új választást, ahogy ezentúl viszonyulni fogsz egy adott kihíváshoz. Feltárhatod olyan erőforrásaidat is, melyeket egy korábbi rossz élmény hatására blokkoltál magadban, így régóta nem vagy tudatában adott képességednek. Különböző kreatív stresszoldó technikákkal felszínre hozható ezeknek az elakadásoknak a története, és az ezekhez kötődő negatív érzelem semlegesítésével, új pozitív gondolatminták kialakításával az energetikai blokkok oldódnak, melyek beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát is.

Tudatos munkával, fokozatosan, következetesen letisztíthatók a kiteljesedésünket korlátozó azonosulásaink. Érzelmeinkre, testünk jelzéseire odafigyelve, folyamatos önismereti munkával tudunk összhangba kerülni valódi önmagunkkal és életcélunkkal, melyért felelősséget vállalva tudjuk megerősíteni az önmagunkba vetett hitet, ezáltal a középpontunkat, mely folyamat a belső biztonságérzetünk és lelki állóképességünket növekedéséhez vezet. 


Életünk során több olyan eseményt is átélünk, mely kiemelt lehetőséget kínál a fejlődés megélésére, tisztulásra, elengedésre. Nők esetében ilyen alkalom többek között az anyává válás, ezen belül a várandósság és a vajúdás, szülés folyamata. A vajúdás során jelentkező elakadások összefüggésbe hozhatók az anya aktuális élethelyzetével, párkapcsolati minőségével, kötődési mintáival, a kontrollhoz, változáshoz, elengedéshez való viszonyával. Emellett persze még sok más tényező befolyásolja a folyamatot, mint például a szülés környezete, az anya biztonságérzete, a háborítatlan szülés esetleges korlátozása és maga a születendő kisbaba tulajdonságai, helyzete, dinamikája, és az együttműködés minősége.

A minél békésebb, méltóságteljesebb és háborítatlanabb szülés érdekében érdemes tudatosan megélni már a várandósság idejét, és szembenézni saját félelmeinkkel, elakadásainkkal, hozott mintáinkkal, hogy minél inkább a maga mélységében, teljességében, elfogadással és elengedéssel tudjuk megélni az anyává válás folyamatát.