Középpont megerősítése

2021.10.22

"Mi nők rendkívül nyílt, érzékeny lények vagyunk. Többnyire nem tanultuk meg, hogyan bánjunk ezzel a nyíltsággal, hogyan határoljuk el vagy védjük meg magunkat. Pedig így olyanok vagyunk, mint egy "szivacs", mely a világ minden baját akaratlanul magába szívja." Ez pedig könnyen kibillent minket egyensúlyunkból. "Ha nem vagyunk és maradunk meg a középpontunkban, akkor kiesünk belső és külső, szellemi-lelki és testi egészségünkből is. A nőknek meg kell tanulniuk megérteni, hogy belsőleg erősek, külsőleg viszont lágyak és puhák." (Maitreyi D. Piontek - A nő és a Tao)

Saját természetünket felfedezve ezt a külső gyengeséget kell erőnek érezni, mely megtart minket a középpontunkban, miközben megtanuljuk becsülni saját személyiségünket, kialakítani saját határainkat, felvállalni érzéseinket, felelősséget vállalva ezzel döntéseinkért, egészségünkért, életünkért. (Energetikailag erőközpontunk a köldök csakrához kötődik, melynek meggyengülése összefügg többek között emésztési panaszokkal, érzelemkifejezési nehézségekkel.)

Akár a gyermektervezés, a várandósság vagy a gyermeknevelés időszakában vagyunk, kellő motivációt érezhetünk, hogy megerősítsük középpontunkat, hogy minél jobban ellenálljunk a külvilágból érkező újabb és újabb kihívásoknak, ezáltal kiegyensúlyozottabb körülményeket biztosítsunk saját magunk és fejlődő gyermekünk számára. Fontos, hogy megtaláljuk belső nyugalmunkat, azáltal hogy önismereti útra lépve elkezdjük felismerni az életünkön uralkodó törvényszerűségeket, átvett mintákat, korlátozó hitrendszereinket, félelmeink gyökerét, elkezdjük letisztítani személyiségünkről azokat a rétegeket, melyekkel már nem tudunk azonosulni, nem szolgálják tovább fejlődésünket, és felismerjük azokat a személyes erőforrásokat, melyek utunk során segítségünkre lehetnek. Így tudunk lépésről lépésre közelebb kerülni a belső biztonságérzet megéléséhez.