Hangolódj textilfestéssel az Anyaságra! 2022. 06.23-24.

2022.06.01

Fesd meg egyedi pólódat, melyben életet adsz kisbabádnak vagy dekorálj egyéb különleges textildarabokat akár ajándékba!

A segítő beszélgetéssel egybekötött alkotás során gyönyörű színekkel festve, tematikus zene kíséretében az érzékekre hatva erősítjük a jelenlétet, ráhangolódunk a jelenleg benned zajló lelki folyamatokra, felszínre hozzuk az ide kapcsolódó félelmeidet, rávilágítunk belső erőforrásaidra, miközben erősítjük a kapcsolódást kisbabádhoz, a belső biztonságérzetedet és a bizalmat, mely elengedhetetlen feltétele a minél háborítatlanabb szülésélménynek.

Ajánlom olyan - akár első, akár többedik kisbabájukat váró - nőknek, akik tudatosan készülnek a szülésükre, hiszen a szülőszoba, mint terápiás tér, rengeteg lelki folyamatot indít be az anyában. A szülés egyes szakaszaiban megtapasztalt fizikai elakadások többek között olyan lelki elakadásokkal állíthatók párhuzamba, mint feldolgozatlan veszteségélmények, szülőkkel való megbékélés hiánya, párkapcsolati nehézségek...

Ajánlom ugyanakkor olyan többedik gyermeket váró édesanyáknak, akik császármetszés után tudatosan készülnek a természetes szülésre.

Nem csak várandósoknak jelenthet feltöltődést egy ilyen alkalom. Hasznos lehetőség azok számára is, akik foglalkozni szeretnének már megélt szülésélménye(i)k feldolgozásával, szeretnék az értő figyelem támogató közegében felhozni magukból a megéléseiket, miközben így sok kérdésére saját maguk tudják megfogalmazni a választ.

Fogantatási nehézségekkel küzdő, lombik programban részt vevő nőknek is alkalmat teremt ez a technika az alkotóképesség felélesztésére, valamint az elcsendesedésre, befelé figyelésre, a "tanult tehetetlenség"-en való felülemelkedésre, hiszen az ő legnagyobb kihívásuk, hogy visszaszerezzék a saját testükbe, erejükbe vetett bizalmat.

Különböző életszakasz-váltások esetén is segítséget nyújthat a módszer, hisz ilyenkor a saját születésélményünk tud meghatározó befolyással bírni a megéléseinkre, így alkotás közben elmélyülhetünk az ehhez kapcsolódó érzéseinkben. Ahogy a világra jövünk, azzal a megküzdési stratégiával éljük meg a változásokat is az életünkben. Minél többször tudunk különböző technikákkal "jelenlét"-et csempészni az életünkbe, annál jobban megértjük a bennünk zajló folyamatokat.

A felsoroltakon túl jelentkezhetsz ÉLMÉNYFESTÉSRE is, mely során ajándékot festhetsz várandós rokonodnak, ismerősödnek, barátnődnek vagy akár az újszülöttnek, ha "babanéző" látogatásra készülsz. :-)

AJÁNDÉKOZHATOD is az élményt várandós édesanyának, mint egy "szülésre bocsátó alkalmat"!

Az alkotás során nyugodt, védett körülmények között lehetőséget kap a kismama befelé figyelni, ráhangolódni a gyermekére, a rájuk váró eseményre, a család bővülésére, a változásra. Egy ilyen alkalom keretet ad egy előző életszakasz lezárásának és erőt az újba való átlépésnek. A folyamat során tapasztalt megélésekből nyert erőt belefestjük a pólóba (vagy más választott textildarabba), mely viselése során, mint egy biztonságot nyújtó burok emlékezteti az anyát a saját magába, a kisbabájába és az Életbe vetett bizalom, az ősbizalom fontosságára, hisz ez a három tényező együttműködésének minősége meghatározó a szülés folyamatában.

Júniusi csoportos időpontok (max. 3 fő/csoport) 

VÁSZONTÁSKA FESTÉSRE (előre egyeztetett mintával előnyomva): 

2022. június 23. 17.00-19.00  / Francia zenés est 

2022. június 24. 10.00-12.00 / Chopin délelőtt 

Egyéni időpontok: egyeztetés alapján 

Helyszín: 7625 Pécs, Szőlő utca 11.

AJÁNDÉKUTALVÁNY IS RENDELHETŐ!

Ha felkeltette érdeklődésedet a módszer, várom jelentkezésedet az elérhetőségeim egyikén vagy az alábbi űrlap kitöltésével:

Várnai Eszter: 

06 20 228 3750, kinezpecs@gmail.com, Facebook 

Csatlakozz a Tudatos Várandósság facebook csoporthoz további információkért! 

JELENTKEZEM TEXTILFESTÉSRE:

Lehetőség van egyéni és csoportos foglalkozásra is (max. 3 fő). Festhetsz saját textilre vagy választhatsz a készletből. Dolgozhatsz szabad kézzel vagy sablonok segítségével. Kifesthetsz előre nyomott mintákat textilfestékkel vagy textilfilccel. Egyszerűbb mintákhoz sablont is készíthetünk és akár a decoupage technikát is kipróbálhatod textilen. Választhatsz póló, újszülött body, vászontáska, vászontasak (pl. illatpárnának akár vajúdó olajhoz), vászon ajándékszatyor, díszpárnahuzat között.