Testi-lelki támogatás az oldott szoptatásért

2024.01.29

Nehézségekbe ütközöl kisbabád táplálása során? Elvesztél a különféle tanácsadók, ismerősök módszereinek útvesztőiben? Ha úgy érzed, hogy rengeteg információ birtokában vagy a szoptatással, az anyai test illetve a kisbaba élettani működésével kapcsolatban, mégsem kerültél közelebb a megoldáshoz, lassíts egy kicsit, engedd el a sok a zajt és most próbálj meg befelé figyelni!

A szoptatás egy intim kapcsolódás kisbabád és közted. Táplálod őt, de nem csak fizikailag, hiszen ebben a szoros testi-lelki közelségben minden rezdülésedet, hangulatodat, kétségedet pontosan érzékeli, úgymond az anyatejjel szívja magába. Ezért fontos feltenni magadnak a kérdést, hogy valójában te mivel táplálod magad? Az egészséges ételeken túl, érzelmileg mi az, ami áthat? Van-e olyan élményed, aminek elakadt a megélése, és ha tudattalanul is, de érzelmi vagy akár már testi blokkot okozhatott benned?

A várandósság 9 hónapja alatt nagyon sok változáson megy keresztül az anyai test és lélek. A vajúdás és szülés folyamata ennél még intenzívebb átalakulást kíván. Az életet adó nő ebben a nyitottságában rendkívül sérülékeny. Könnyen elérheti a kiszolgáltatottság, tehetetlenség érzése, akár a körülmények áldozatának is érezheti magát. A szülés utáni kimerültségből pedig elhúzódhat a felépülés, ha kevés az anya segítsége, pedig a kisbaba kiegyensúlyozott táplálásához az anya kiegyensúlyozottságán, öngondoskodásán keresztül vezet az út.

Kiemelt szerepe van a szülés utáni regenerációban az egészség fizikai támogatásával párhuzamosan a szülésélmény feldolgozásnak is. Nagyon sok lelki folyamatunkra tudattalanok vagyunk, nem értjük, hogy bizonyos események miért okoznak más megélést bennünk, mint másokban, ezért van, hogy nem is merünk beszélni ezekről az érzéseinkről senkinek. Érzelemvisszafojtva, túlfeszítetten próbálunk megfelelni az új szerepünkkel járó kihívásoknak. A kétségeinket egyre több információval próbálnánk eloszlatni, de ettől csak még tanácstalanabbá válunk, és a bizonytalanság egyre több energiánkat emészti fel. Ez az a pont, amikor eljön az ideje, hogy a kisbabánkkal való intim kapcsolat akadozásán át a mélyére nézzünk a saját testünkkel-lelkünkkel való intim kapcsolatunk minőségének. Odafigyelünk-e testünk jelzéseire, megérzéseinkre, akár saját magunkkal, akár kisbabánk igényeivel kapcsolatban? Minden édesanya és minden kisbaba egyedi, ahogy a köztük lévő kapcsolódás is, ezért nincs általános recept, csak ha ráhangolódunk a saját érzéseinkre, igényeinkre és bízunk benne! 

Ahhoz, hogy a valódi érzésekhez közelebb jussunk, először az elménket, majd a testünket kell ellazítani. Ebben segít, ha megpróbálunk kiszállni a túlfeszített programjainkból, amiket generációkon át örökítettünk egymásra. Merjük életünket egy újfajta biztonságérzetre alapozni, ahol az érzelmeink megengedése hoz áramlásba minket! "A test teszi a dolgát, ha a lélek hagyja" - ahogy tapasztalt tanárom ismételgette a dúlaképzésen.  Ha az érzelmek sokszínűsége megengedésre kerül, úgy kerülünk összhangba szívünk ritmusával, az élettel. 


Ha szeretnél komplex segítséget a szülés utáni testi-lelki regenerációban, próbáld ki csomagunkat, mely az alábbi 3 szolgáltatást tartalmazza:

- 3x 20 perc Bemer fizikai érterápiás matrac használat, igény szerint segítő beszélgetéssel egybekötve. A Bemer egy több világszabadalommal rendelkező orvostechnikai eszköz, mely stimulálja a mikrokeringést, segítve ezzel a sejtek anyagcseréjének megfelelő működését, hogy azok maradéktalanul elláthassák feladatukat (többek között a tejtermelésért felelős sejtek működését is támogatja ezáltal). Hatással van a vegetatív idegrendszerre, így stresszoldó, ellazító hatása is érzékelhető, szervezetünk pedig ebben az állapotban tud legjobban regenerálódni. 

https://www.pontemuhely.hu/bemer/

- 1 alkalom érzelmi blokkoldás kineziológia segítségével, mellyel az elakadás érzelmi hátterét térképezhetjük fel. Ráláthatunk, milyen életesemény érzelmi megélése akadt el, a szülésélmény milyen érzelmi lenyomatot hagyott benned. Megnézhetjük, milyen tudatalatti családi minták, programok, korlátozó hitrendszerek működtetnek a jelenben, - akár a szoptatással kapcsolatban, akár más, az anyaságot érintő területen, - melyek különböző érzelmi blokkokat okozva idővel a testben is blokkokat okozhatnak. 

https://www.pontemuhely.hu/one-brain-kineziologia/

- Ameda Finesse elektromos mellszívó (gépház+kábel) kölcsönzés 1 hónapra. Ez a kórházi erősségű mellszívó hatékony segítség lehet a tejtermelés beindításának támogatásában, illetve a tejtermelés elakadásakor, átmeneti szoptatási nehézségek idején a tejtermelés mennyiségének szabályozásában. Nagyon pontosan, az éppen aktuális érzékenységed, egyéni igényeid szerint tudod beállítani a szívás sebességét és a szívóhatás erősségét.

https://www.pecsibabavar.hu/mellszivok/ https://www.pecsibabavar.hu/mellszivok/Érdeklődöm a szolgáltatáscsomag iránt: